Vanaf 1998 ben ik werkzaam in het onderwijs. Een mooie ontdekkingstocht op werkgebied en op persoonlijk vlak. Ik was blij met mijn werk en genoot van het individueel begeleiden van kinderen . Het samen stappen zetten en werken vanuit wat je wel kan. Door verschillende oorzaken was hier geen ruimte meer voor. Ik mocht weer aan de slag als groepsleerkracht in het speciaal basisonderwijs. Ik had al een aantal jaren niet meer voor de klas gestaan en kreeg één dag groep 8 en één dag groep 7. Hier lag niet mijn voorkeur. Maar ja, ik ben van het aangaan van uitdagingen. En ging dus ook deze uitdaging aan. Wat was het weer wennen en pittig. Ik merkte dat het niet ging zoals ik graag wilde. Ik wilde het graag goed doen en dat lukte niet. Ik liep aan alle kanten tegen mijn grenzen aan. Voor mijn gevoel was opgeven geen optie. Niet piepen maar doorgaan is mij met de paplepel ingegoten. En dat heb ik gedaan. Elke dag begon ik weer opnieuw met nieuwe energie. Ik probeerde te genieten van de kleine dingen die wel goed gingen. Wat was ik moe aan het eind van een werkdag. Het lukte niet meer om bij te tanken in de weekenden /vakanties. Ik merkte dat ik steeds meer leefde op de automatische piloot. Werken, thuis voor de kinderen zorgen, sporten, huishouden, sociale contacten. Wat was het een drempel over om mijzelf toch ziek te melden en te zeggen het lukt niet meer. Wat voelde ik mijzelf in het begin schuldig om thuis te zijn. En was ik bang om bekende tegen te komen en te moeten zeggen dat ik ziek thuis was, dat het niet meer lukt

Mijn burn out heeft mij ook mooie dingen gebracht. Ik blijf niet meer zo door rennen. Ik zoek bewust naar momenten van ontspanning. Deze ontspanning vind ik door te gaan wandelen, lezen, in bad te gaan, op de bank film kijken, spelletjes doen met de kinderen, genieten van een kom heerlijke thee. Mijn agenda plan ik bewust niet meer zo vol. Ik vind het heerlijk om te zien wat erop mijn pad komt. Te genieten van spontane activiteiten en ontmoetingen. Ik twijfel niet meer zo als ik een keuze moet maken. Elke keuze die ik maak is goed en brengt/ leert mij iets. Ik sta graag klaar voor anderen met een luisterend oor of helpende hand. Soms vergeet ik hierbij mijn eigen grenzen en dat ik ook om hulp mag vragen. 


Als je mij zou kennen zou je weten dat:

• Ik graag buiten in de natuur ben. Ik ga graag wandelen in het bos, lekker rond dwalen alleen of samen met een vriendin.

• Je mij ’s nachts nergens voor kan wakker maken. Ik krijg een kort lontje van een tekort aan slaap.

• Bij het zoeken van het nieuwe huis was één van mijn eisen een bad. Heerlijk om te ontspannen. Lekker met een boekje in bad.

• Ik een kat uit de boom kijker ben. In gezelschap ben ik vaak aan het luisteren naar de verhalen van anderen. 

• Ik een echte theeleut ben. Ik een verzameling heb van leuke theeblikjes gevuld met heerlijke losse thee. 

• Ik echt niet tegen oneerlijkheid en uitlachen kan.